header image

Dagindeling

We beginnen rond 10.00 uur gezamenlijk met een kopje koffie of thee en een kuukske. Daarna beginnen enkele gasten met het voorbereiden van de middagmaaltijd of met het verzorgen van de dieren.

Met de gasten die geen vaste activiteit hebben lopen we een ronde door de tuin en langs de dieren. Om 11.30 uur staat er een tas bouillon klaar en om 12.30 eten we gezamenlijk de warme maaltijd. Na het eten is er gelegenheid om even te rusten. Vervolgens worden er weer verschillende activiteiten aangeboden. Rond 15.00 uur staan de koffie en thee weer klaar om samen de dag af te sluiten. Tegen 16.00 uur gaan de gasten weer naar huis.

Activiteiten

Onze boerderij biedt een groot aanbod aan activiteiten die kunnen worden gedaan. Onze medewerkers en vrijwilligers zorgen hierbij voor de op de individuele gast toegesneden begeleiding. Zo zijn er activiteiten om uw lichamelijke conditie op peil te houden, zijn er creatieve bezigheden (bijvoorbeeld schilderen of bloemschikken), maar ook het trainen van het geheugen behoort tot de mogelijkheden.

Binnen activiteiten die we aanbieden variëren van tafelspelletjes zoals rummikub of sjoelen tot het spelen van een potje biljart in onze biljartkamer. Maar ook aardappels schillen en groenten klaarmaken voor de middagmaaltijd is voor enkele gasten een gewaardeerde activiteit.

Naar buiten gaan we ook elke dag, weer of geen weer. Er kan volop gewandeld worden op en rond de boerderij. Rollators zijn aanwezig zodat iedereen een rondje door de tuin en langs de dieren kan lopen. Voor de meer actievelingen is het verzorgen van de schapen, kippen, ezels of kanariepietjes ook een dankbare taak. Voor gasten met groene vingers is een moestuin en bloementuin aanwezig waar in elk jaargetijde gewerkt kan worden. En een mooi boeket op tafel uit eigen tuin wordt door iedereen gewaardeerd.